spinatboller
efter en uges skolefri, så er jeg i morgen klar igen! derfor skulle brødskabet og køleskabet fyldes på påny, så madpakkerne kan blive til noget. denne gang blev det med store pølsehorn (en hel pølse i hvert brød!) og disse skønne spinatboller med solsikkekerner. det er en meget meget nem langtidshævet dej, som ikke kræver nogen røremaskine. alle ingredienserne kan blot røres sammen ved håndkraft og stilles på køl natten over. så er bollerne klar til at blive sat på plade og bagt i ovnen når du står op :-)
1/4 pakke gær – 12,5 g
5 dl koldt vand
4 dl rugmel
5 dl hvedemel (plus ekstra mel del dag nr. 2)
1 tsk salt
1 spsk honning
3 spsk olie
2-3 håndfulde frisk, skyllet og finthakket spinat
solsikkekerner
opløs gæren i vandet og rør det øvrige ingredienser i. sæt låg på skålen og sæt den på køl til hævning i minimum 10 timer.
hæld dejen ud på en meldrysset bord og tilsæt lidt mere mel, så dejen ikke er for klistret at arbejde med. sæt 10-12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir. lad bollerne efterhæve mens ovnen tændes på 225 grader. pensl bollerne med vand eller sammenpisket æg og drys med solsikkekerner. bag bollerne midt i oven i ca. 20-25 min.
Ingen kommentarer endnu