kakaomuffins

fuldkornsspeltboller bagt med surdej

jeg er stadig glad for min surdej og den bliver passet og plejet :-)
jeg eksperimenterer med forskellige meltyper, og denne gang blev det til fuldkornsspelt.

opskrift på ca. 10 boller:

l dl surdej
5 dl koldt vand
200 g fuldkornsspeltmel
400 g hvedemel
et nip salt
en spsk honning
5 g gær, på str. med en ært

rør gæren ud i vand og surdej. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. hvis du har en røremaskine, så brug den, og ælt dejen derpå i 10 min, evt. brug en håndmixer med dejkroge. stil dejen på køl i omkring 10 timer.
varm oven til 225 grader og sæt boller på en varm bageplade med bagepapir. dejen er klistret, så brug evt. et par skeer. jeg penslede bollerne med lidt vand og dryssede med solsikkekerner, blå birkes, sesamfrø og nigellafrø – men det er en smagssag! bag bollerne i 20-25 min, til de er sprøde og har fået en flot gylden farve

IMG_6212IMG_6213

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kakaomuffins