spinatboller

lys bønnekage med banan

jeg er smuttet i det sunde hjørne, igen sammen med nogle bønner! denne gang har jeg bagt en banankage af hvide bønner og tilsat vanille. kagen smager skønt og dejligt, ligesom bønnekagen med chokolade og kakao gør. egentlig er der ikke meget anderledes heri, i forhold til kakaokagen, det er blot en anden bønnesort jeg har brugt, og undladt kakaoen, men så er der mulighed for variation. bananen gør kagen ekstra blød og svampet, og det er jeg blevet stor fan af! og husk lige, at kagen er tilpas sund, så du sagtens kan snuppe et stykke til din morgenmad. det gør jeg i hvert fald :-)

en lille kage, ca. otte stykker:
250 g hvide bønner (cannellinibønner), udblødte, kogte og afkølede
3 æg
50 g mandelmel (helt fintblendede mandler)
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilleessens (eller en rigtig vanillestang, hvis det skal være ekstra godt!)
1 knisspids salt
5 spsk vegetabilsk olie, fx rapsolie
1 1/2 – 2 spsk sødemiddel
1 banan, moset
evt. 50 g hakket hvid chokolade

forvarm ovnen til 175 grader. blend bønnerne med æg og olie. kom blandingen i en skål og rør de øvrige ingredienser i. hæld dejen i en lille bageform (ca. 15*15 cm) beklædt med bagepapir. bag kagen midt i ovnen i 30-35 min (hvis din form er større end min, så skal kagen bages i kortere tid). lad kagen køle af inden du tager den ud af formen. opbevar kagen i en lukket beholder i køleskabet, hvor den holder sig frisk i adskillige dage (men så længe holder du næppe fingrene fra den!)

IMG_7032
IMG_7033IMG_7031

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

spinatboller