champignonpaté med ris og hasselnødder

hurtige småkager

ja hurtige, det må man sige, at de er, men også lidt for kedelige. derfor forsøgte jeg undervejs at pifte dem lidt op :-) jeg tror det lykkedes
jeg fandt denne opskrift på småkager, bagt med et smørbart blandingsprodukt, som er sundere end rigtigt smør, så det ville jeg prøve. jeg brugte et smørbart produkt fra ”levevis”, som langtfra indeholder ligeså mange ”irriterende” fedtstoffer som alm smør. dog tror jeg, at jeg er kommet frem til, at jeg hellere vil bage småkager og cookies med rigtig smør, for smagen var ikke helt den samme (eller er det mon bare noget jeg bilder mig ind??). men man kan afgjort sige, at dette valg er sundere, så på kaloriefronten er der helt klart en besparelse at hente :-)

en portion giver mange småkager, måske 75 stk.
250 g ”smør”
250 g sukker
1 æg
75 g mandler, HELT finthakket (evt. mandelmel)
375 g hvedemel
1/2 tsk vanillepulver

(da jeg synes, at smagen var for neutral og kedelig tilførte jeg):
50 g hakket hvid chokolade
1 lille håndfuld hakkede tørrede tranebær
1 tsk lakridspulver

rør smøret sammen med sukkeret til det bliver lyst. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. sæt dejen på køl i 30 min.
tænd ovnen på 175 grader. rul dejen meget tyndt ud og udstik små småkager, eller rul dejen til en tyk pølse og skær småkager deraf.
læg dem på papirpapir på plader og bag dem af flere omgange, for de fylder sindsygt meget! bag dem i ca. 12 min og lad dem køle af :-)

jeg har købt et lille stempel, så jeg troede jeg kunne lave nogle ekstra gode småkager! men jeg må erkende, at de ikke smager bedre af den grund :-P ups

 photo IMG_6541_zps02e9c3c7.jpg
 photo foto3-1_zps248dcd52.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

champignonpaté med ris og hasselnødder