koldhævede rug- og hørfrøstykker

salt- og peberkiks

SNACK-tid. her er en lille hurtig kikse-snack til eftermiddagen eller aftenen :-)
du kan eksperimentere og krydre kiksene som du bedst kan lide. jeg valgte at lave mine rimelig neutrale, men fyldte godt med ost og marmelade på til sidst. det er altså lækkert!
det kræver ikke megen forberedelse eller nogen ting – 45 min, så er kiksene bikset sammen og bagt.

100 stk. (det lyder af mange. men tro mig, de er væk i løbet af nul komme fem)
260 g fuldkornsspeltmel
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 dl mælk
1 dl flydende fedtstof
2 tsk salt
1/2 tsk peber

tænd ovnen på 200 grader. bland alle ingredienserne sammen og saml dejen på et meldrysset bord. lad dejen hvile i køleskabet i 15 min. rul dejen tyndt ud og skær eller udstik kiksene i passende størrelser. jeg lavede mine kiks med en udstikker på ca. 3 cm. i diameter. læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med mælk. drys evt. med sesamfrø eller vær kreativ og ekperimenter. jeg dryssede blandt andet sesamfrø, rosmarin og havsalt på nogle af mine. bag kiksene midt i oven i 15 min, eller til de er sprøde og gyldne. der kan ca. være 50 kiks på én bageplade, så bag dem over to omgange, eller hvis du sætter to plader i oven på samme tid, så flyt pladerne rundt undervejs, så de begge prøver at være øverst og nederst i ovnen :-)
lad dem køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

 photo abcbc075-85ec-4372-8628-1ce7951fae1a_zps0ea23a04.jpg
 photo 39cd6652-a84b-41aa-8d26-c201cc7fd3b9_zps8b0cbb94.jpg
 photo b7c42869-5dbb-48f6-862a-ade5f5367e49_zpscd27bcc4.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

koldhævede rug- og hørfrøstykker