fløjlsblød chokolademousse for to

skønne rugboller

hvis du ikke gider at ælte og gøre ved, og tiden måske er knap, så er en langtidshævet dej altså bare god! ingredienserne skal røres sammen med en ske, sættes på køl, og den efterfølgende dag, så er dejen klar til at lægges på en bageplade :-)
og ikke at forglemme – nu starter skoler og studier jo så småt igen = madpakketid!! jeg foreslår på det kraftigste, at du bager dit eget brød til lækre sandwiches osv., fordi det er bedre og billigere, og disse rugboller er oplagte at snuppe med i tasken..

denne opskrift er på 10 rugboller, og den yndige farve skyldes lidt snyd*…. men jeg har fundet af, at bageren snyder, derfor gør jeg også!!
gær, på størrelse med en ært
5 dl koldt vand
2 dl rugmel
8 dl hvedemel
1/2 tsk salt
1 spsk honning
1 spsk olie
1 tsk kulør* – det er valgfrit

opløs gæren i vandet og rør det øvrige ingredienser i. sæt låg på skålen og sæt den på køl til hævning i min 10 timer. når dejen har hævet, så kan den lige vendes ud på et meldrysset bord, for den er meget klistret. her deles dejen i 10 stykker, som også kan rulles i lidt mel, inden de lægges på en bageplade og bages i ca. 25 min i en 225 grader varm ovn. (jeg plejer at lade bagepladen stå i ovnen imens ovnen varmer op, og så lægger jeg dejen på den varme plade med bagepapir)

 

 photo IMG_6310_zpsd06fd1a9.jpg

 photo IMG_6312_zps6c35e8b0.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fløjlsblød chokolademousse for to