fløjlsblød chokolademousse for to
det her er en lille portion mousse for to. målene er lidt trælse, hvis man bruger past. blommer og hvider fra bæger, så måske det er lettere, hvis man laver en dobbelt omgang :-)
det er super nemt og enkelt, og man kan variere moussen på mange måder. man kan også lave en hvid mousse på hvid chokolade, men hold så igen med sukkeret!
1 1/2 past æggeblommer
1 past æggehvider
50 g mørk chokolade (jeg brugte en god 70% valrhona, men mindre kan sagtens gøre det)
1 spsk sukker, måske to
1 dl piskefløde
evt. 1 tsk fintreven øko appelsinskal
pisk hviderne stive og sæt væk. pisk fløden til flødeskum og sæt væk. smelt chokoladen over vandbad. når det meste af chokoladen er smeltet, tages det af varmen, og når resten er smeltet, og det er kølet en smule, så røres æggeblomme i, og så sukker. rør chokolademassen i fløden og vend til slut hviderne forsigtigt i (også husk appelsin skal, hvis du bruger det). fyld moussen i passende portionsglas, skåle, eller hvad end du synes. moussen skal stå tildækket i køleskabet i et par timer inden den er klar til at blive hapset :-)
du kan pynte moussen med fløde, nødder, chokolade eller hindbær lige inden servering…
Ingen kommentarer endnu