brunsviger på amerikansk

fløjlsblød chokolademousse for to

det her er en lille portion mousse for to. målene er lidt trælse, hvis man bruger past. blommer og hvider fra bæger, så måske det er lettere, hvis man laver en dobbelt omgang :-)
det er super nemt og enkelt, og man kan variere moussen på mange måder. man kan også lave en hvid mousse på hvid chokolade, men hold så igen med sukkeret!

1 1/2 past æggeblommer
1 past æggehvider
50 g mørk chokolade (jeg brugte en god 70% valrhona, men mindre kan sagtens gøre det)
1 spsk sukker, måske to
1 dl piskefløde
evt. 1 tsk fintreven øko appelsinskal

pisk hviderne stive og sæt væk. pisk fløden til flødeskum og sæt væk. smelt chokoladen over vandbad. når det meste af chokoladen er smeltet, tages det af varmen, og når resten er smeltet, og det er kølet en smule, så røres æggeblomme i, og så sukker. rør chokolademassen i fløden og vend til slut hviderne forsigtigt i (også husk appelsin skal, hvis du bruger det). fyld moussen i passende portionsglas, skåle, eller hvad end du synes. moussen skal stå tildækket i køleskabet i et par timer inden den er klar til at blive hapset :-)
du kan pynte moussen med fløde, nødder, chokolade eller hindbær lige inden servering…

 photo IMG_6305_zps2f3fb025.jpg
 photo IMG_6307_zps3e3d6797.jpg
 photo IMG_6308_zpsc48db74d.jpg

 photo IMG_6295_zps56cec8db.jpg

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

brunsviger på amerikansk