aftensmad med perlebyg og kylling

vaske ægte sommerpandekager med yndige hyldeblomster

åhhh sommer! jeg har plukket fine hyldeblomster med min mor, så jeg er smuttet i køkkenet, så jeg kan få noget fornuftigt ud af fangsten… vi var også en tur i haven og plukke søde røde jordbær. MUMS siger jeg bare :-)

jeg har lavet en lille portion hyldeblomstpandekager, og en af de kommende dage vil jeg have lavet en omgang hyldeblomstsaft.

jeg lavede en tynd pandekagedej, på slump….. så målene nedenfor er sådan cirka… jeg fik lavet seks hyldeblomstpandekager heraf :-)
1 æg
1 dl mælk
1 dl mel (måske mere)
1 tsk sukker
1 spsk olie
1/2 tsk vanillesukker
smør, til panden
seks hyldesblomster, buketter

rør hele molevitten sammen og stil dejen på køl i 30 min.. skyl forsigtigt hyldesblomsterne og lad dem tørre. smelt en god smørklat på en varm pande. dyp hyldeblomsterne i pandekagedej og steg dem gyldne i smørret. der er stilke på blomsten, så det er ikke så nemt at stege begge sider af pandekagen, men prøv. gentag det med resten af hyldeblomsterne.
vi fik lidt skyr rørt med vanille og jordbær fra haven (åhhh de er gode!) til, men det kan man selvfølgelig gøre som man vil :-)
DSC00131

DSC00135

foto 1

foto 5

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

aftensmad med perlebyg og kylling