fuldkornstærte med laks og spinat

ingefærshot

et sundhedsboost, en lille bombe af energi og vitaminer. ingefærroden har ry for at hjælpe på utallige problemer. fx skulle det lindre maveproblemer som oppustethed og diarré, det modvirker kvalme og opkast – fx i forbindelse med køresyge. ingefær virker blodfortyndende, så det mindsker risikoen for blodpropper. men en af de ting som ingefær er særlig kendt for, er sin antiinflammatoriske virkning, samt smertelindrende effekt. ingefærroden er rig på antioxidanter som medvirker til at forhindre cancer. styrker immunforvaret, fremmer mæthedsfornemmelse. jeg kunne fortsætte listen længe endnu. ingefær har et utal af gavnlige egenskaber.

denne drik, eller mikstur som nogle kalder den, drikker jeg gerne morgen og aften. bare et enkelt lille shot. det er simpelt og hurtigt at forberede og lave. jeg har halveret mængden af sukker, i forhold til de ”rigtige mængder”. det betyder, at min version er STÆRK.

ca. 2 liter:
2 l koldt vand
3 citroner
3 ingerærrødder
250 g rørsukker (eller 500 g.)

skær citroner og ingefær ud i skiver. kom hele molevitten i en stor gryde sammen med vand og sukker. lad blandingen koge, men ikke buldrekoge, i 20 minutter. lad den trække under låg på køl i 24 timer. si saften fri for ingefær og citroner og hæld saften igennem et klæde for at fjerne de sidste ”urenheder”. hæld saften på flasker og opbevar dem på køl.

IMG_0159

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fuldkornstærte med laks og spinat