vaske ægte sommerpandekager med yndige hyldeblomster

hyldeblomstsaft

Så er det rigtig sommer :-)

hyldeblomstsaft 1 1/2 liter koncentreret saft:
ca. 40 hyldeblomster
3 spsk citronsyre (et brev)
3 øko citroner
1 kg sukker
1 1/2 l vand

skyl hyldeblomsterne og lad dem tørre på et viskestykke. riv skallen af citronerne og skær citronerne i tynde skiver. bland sukker og citronsyre. kom hyldeblomsterne i en stor skål – som kan tåle kogende vand. hæld sukkerblandingen over, samt citronerne, og hæld kogende vand på. lad saften trække i 2 dage tildækket på køl.

IMG_5851IMG_5853

når saften har trukket, så skal den sies eller hældes igennem et klæde, så blomster og andre urenheder sorteres fra. hvis du skal have saften på flaske, så er det en god idé at skolde flaskerne først og skylle dem i en blanding af atamon og vand – 2 tsk. atamon i en dl vand. det virker konserverende, så saften kan holde sig en smule længere.

bland saften op i vand, til du har den rette styrke. jeg blander ca. 1 del saft til 2-3 dele vand.

!!!et lille tip: hæld den færdige saft i isterningbakker. så har du de lækreste hyldeblomstisterninger lige til at plumpe ned i for eksempel danskvand. dét er sommer!

2

  • Jeg har lige lavet hyldeblomstsaft, og det blev meget koncentreret, så det burde ikke være smagsløst. Glæd dig! :) Husk forresten (hvis ikke du ved det), at du skal skylle dine flasker med meget varmt vand først og derefter med atamon…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      Åh hvor lækkert! Jeg har lige smagt en tår, og det er blevet meget kraftigtsmagende allerede, så det er super :-)
      Jeps det skal man huske :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

vaske ægte sommerpandekager med yndige hyldeblomster