chili-krydret banankage
i dag er der smæk på krydderierne! og lækre modne bananer med brune pletter! hvis dine bananer er gule – uden brune pletter, så gem dem endnu et par dage. fordi, når de er godt modne, måske overmodne, så er de super perfekte at bage med.
jeg er glad for kanel og banan i kombination, så de får selskab af hinanden i denne opskrift, men de forenes samtidig med ingefær og et nip chilipulver. bliv ikke forskrækket over chilien, den er ikke gennemtrængende, men forstærker de kraftige smage fra kanel og ingefær.
12 skiver:
-bagt i en stor rugbrødsform.
3 bananer, moset (300 g, skrællet vægt)
3 æg
200 g smør
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
et nip chilipulver
300 g hvedemel
100 g brun farin
200 g sukker
forvarm ovnen til 175 grader. pisk æg og sukker sammen. tilsæt de mosede bananer. bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og chili sammen og kom det i . smelt smørret og tilsæt det. smør formen med smør eller beklæd den med bagepapir. bag kagen nederst i ovnen i 50-60 minutter. kernetemperaturen af kagen skal nå mellem 92-96 grader.
Ingen kommentarer endnu