nougatis
jeg har fået købt mig en ny, større, bedre og super dejlig ismaskine fra norske wilfa. den er endnu bedre end jeg troede – så jeg starter lige med at sende min største anbefaling med på vejen :-)
jeg afprøvede først en lækker nougatis. den faldt i god smag hos alle!
nougatis 3 portioner:
2 1/2 dl fløde
2 dl sødmælk
120 g sukker
1 knisspids salt
nougat/mandelkrokant (kan laves lang tid i forvejen):
1/2 dl mandler
1 dl rørsukker
rist mandlerne i ovnen ved 200 grader i 10 min. afkøl mandlerne. smelt rørsukkeret i en lille kasserolle og kom mandlerne i. hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. hak nougaten – jeg kan godt li den lidt groft.
rør mælk og fløde sammen med salt og sukker. rør til sukkeret er opløst. stil evt massen på køl i 30 min, så sukkeret opløses. hæld massen i ismaskinen og kør den lidt en passende konsistens. det tog 30 min for min wilfa. kort inden isen er færdig tilsættes nougaten. hvis isen ikke skal spises med det samme, så kom det i en lufttæt beholder og kom den i flyseren.
Ingen kommentarer endnu