skønne rugboller

Crème brûlée

denne opskrift på crème brûlée har jeg aldrig set eller lavet før. den er ikke lavet med en opvarmet creme, og er ikke bagt i vandbad som normalt – så jeg var noget skeptisk! men jeg gav den en chance :-)

fire portioner:
4 past-æggeblommer (ca. 3/4 dl)
1 dl sukker
kornene fra 1 vanillestang
3 1/2 dl fløde
2-3 spsk sukker, til karamelisering

rør sukker (1 dl), æggeblommer og vanillekorn sammen i en skål. rør fløden i og rør til sukkeret er mere eller mindre opløst. sigt blandingen gennem en si, og hæld den i fire ramekiner, eller andre ovnfaste skåle. bag de fire crème brûlée’er i midten af ovnen ved 125 grader i ca. en time. cremen skal have sat sig, men stadig ”rokke” en smule, men uden at være flydende. stil dem på køl i mindst fire timer. jeg lagde husholdsningfilm over dem, med filmen helt nede på cremen. når det er spisetid, så drysses et par tsk sukker på hver crème brûlée og brænd sukkeret med en bunsenbrænder :-)

DSC00764_zpsc4b5928b2

og så er der crème brûlée i hjerter til mig og min far :-)

jeg synes, at portionen var godt stor, så jeg måtte næsten give op inden de sidste par skefulde…. puh men jeg gjorde det selvfølgelig ikke – der skal flere søde sager til at slå mig ud af kurs!!
der er ingen tvivl om, at fløde- og vanillesmagen var i top. men der er heller ingen tvivl om, at jeg forsøger mig med en anden tilberedningsmetode næste gang. jeg ville gerne have, at cremen havde tyknet en smule inden den kom i forme og på køl, for i mit tilfælde (hvor cremen ikke blev opvarmet først, og derfor ikke blev tyknet) faldt langt de fleste lækre vanillekorn til bunden, og det var en altså en skam…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

skønne rugboller