kartoffelsuppe på nul komma fem

swiss meringue

der er tre slags marengs, eller, jeg kender til disse tre: fransk, italien og svejsisk. forskellen mellen de tre findes i måden de tilberedes på.
fransk marengs er nok den vi kender bedst, og den er lettest at lave. der skal sukker og æggehvider piskes stive. den italienske marengs er noget mere omstændig. her skal man nemlig lave en varm sirup af sukkeret, som langsomt piskes sammen med æggehviderne. siruppen skal have en bestemt temperatur inden dem tilsættes æggehviderne, så her er det nødvendigt med et termometer. til sidst er der den svejtsiske marengs, som jeg har lavet. her skal æggehvider og sukker opvarmes over vandbad til det bliver meget varm. min masse blev omkring 65 grader, inden jeg piskede massen stiv på min røremaskine. en ting der er VIGTIG, når man skal piske hvider stive, det er, at skål og piskeris er fuldstændig rent, for hvis der er nogle urenheder, så kan du risikere, at dine hvider ikke vil blive stive.
foto 1foto 1foto 1foto 1

jeg lavede to portioner, en med kakao og en med lakrids. opskriften nedenfor er til en portion, som giver omkring 8 store marengskys.
100 g æggehvider
200 g sukker

jeg opvarmede to de ingredienser over vandbad til sukkeret var opløst. hvis man har et termometer, så skal massen gerne være omkring 60-65 grader, ellers må man mærke efter, og når massen er meget varm, og sukkeret opløst, så er det fint.
jeg kom massen i min røremaskine og satte piskeriset på. massen blev pisket godt stiv i omkring 5-10 min, og til massen var blevet kølet af. jeg lavede som sagt dobbelt portion, så i den ene halvdel blandende jeg lidt kakaopulver, og den anden fik lidt lakridspulver og lakridssirup. jeg lagde ”klatter” på en bageplade med bagepapir og satte pladen i en 125 grader varm ovn i omkring 75 min. marengsene skal være hårde udenpå, men må meget gerne være lidt bløde og skumfidusagtige i midten, så synes jeg de er perfekte!
foto 4foto 4-1

 foto 3-2foto 5-1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kartoffelsuppe på nul komma fem