cremesnegl med kanel

Det er blevet tid til et lille pip herfra efter et stille forår :-)

Det er ikke mange nye spændende brød eller kager jeg får bagt i denne hede, eller bare lavet mad i det hele taget. Grillpølser og koldskål har reddet mange aftensmåltider herhjemme i de forgange uger. Men én kage har jeg dog bagt adskillige gange nu. Opskriften har jeg fra min mormor, på en håndskrevet gammel seddel. En pundkage med friske frugter eller bær. Super simpel og lækker!

De kan egentlig bruge de frugter eller bær du har lyst til, hvad enten du har blåbær, hindbær, jordbær, rabarber, æbler eller pærer. Hvad som helst. Jeg har bage denne kage med grønne rabarber og deres lidt syrlige smag synes jeg komplementerer den søde kage rigtig godt (-:

Jeg er rigtig glad for rabarber, og at jeg for første gang i år har høstet mine egne rabarber, i min egen kolonihave, ja, det må siges at have været en succes! Snart er det jordbærenes tid til at blive plukket og det glæder jeg mig ikke mindre til. Men nu til hvad dette lille skriv egentligt handler om. En sommerlig kage med syrlige grønne rabarber.

Du skal bruge:
275 g hvedemel
275 g smør, blødt
275 g rørsukker
275 g æg (fire æg str. L)
275 g rabarber + 125 g rabarber
1 tsk bagepulver
1/2 dl perlesukker

Forvarm ovnen til 200 grader. Beklæd en 28 cm springform med bagepapir eller smør den grundigt med smør.
Skyld og rens alle rabarber og skær dem i 1 cm små stykker.
Pisk smør og sukker lyst. Tilsæt ét æg ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i ægge-sukkermassen. Vend 275 g rabarbertern i dejen med en dejskraber og fordel dejen i den klargjorte form. Vend de resterende 125 g rabarber med perlesukker og fordel dem øverst på dejen, tryk dem let ned i dejen.

Bag kagen midt i ovnen i 25-30 min. I min ovn skal kagen bage i 30 min. Nyd kagen med kold creme fraiche.

img_1414 img_1411 img_1408

 

  • rabarber – kage – sommer – rabarberkage – bær – pundkage – frugtkage – tærte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

cremesnegl med kanel