frø- og kernebrød
her er en hurtig opskrift på et kernesundt brød. det er bagt med frø, kerner, olie og æg – hvis du er heldig, så har du allerede alle tingene i køkkenet, og kan gå i gang med det samme. du kan blande dine frø og kerner som du vil. jeg ville gerne have haft flere hørfrø i, men jeg løb tør. derfor spædede jeg til med en fem-korns-blanding, og det var alletiders. derfor skal du ikke lade dig bremse, hvis du mangle en enkelt ingrediens, den bytter du bare ud med en anden :-)
hvis du ikke har en lille bitte rugbrødsform, så synes jeg du skal fordoble mænderne nedenfor, så brødet kommer til at passe til en alm. str. rugbrødsform
1 lille brød:
50 g mandler
40 g græskarkerner
40 g hørfrø
50 g fem-korn-blanding
10 g chiafrø
50 g sesamrø
2 æg
1/3 dl olie
1/2 tsk salt
1/3-1/2 dl vand
forvarm ovnen til 160 grader.
bland alle ingredienserne sammen. tilsæt lidt vand af gangen, til dejen er samenhængende. det er ikke sikkert, at alt vandet skal bruges. hæld dejen i en lille rugbrødform foret med bagepapir. bag brødet midt i ovnen i 30 min. sluk for ovnen og lad brødet stå deri i endnu 10 min. lad brødet køle af, inden du skærer skiver deraf.
Ingen kommentarer endnu