naanbrød og agurkeraita

risengrød

vi går så småt den søde juletid i møde, og dertil hører en god portion risengrød. det er alt for sjældent jeg laver risengrød, og det er egentlig en skam. risengrød smager godt og hyggeligt, det er hurtigt at lave, og så er det billigt, ikke mindst.
hvis du laver en portion risengrød, og ikke smager den til med salt, så kan du køle grøden af, røre den op med flødeskum, vanillekorn og mandler, og så har du en dejlig ris a la mande :-)

aftensmad for to, måske tre personer:
3 dl vand
1 l sødmælk (jeg har aldrig brugt andet end sødmælk, men jeg har læst, at det også kan lade sig gøre med letmælk)
knap 2 1/2 dl grødris
et nip salt

kanelsukker og smørklat som ”topping”

bring vandet i kog (brug en gryde med tyk bund). kom risene i og kog dem igennem i et par minutter under omrøring. tilsæt mælken og bring grøden i kog endnu en gang, stadig under omrøring.
du kan vælge at koge grøden videre i omkring 30-45 min. smag til med salt, og så er den færdig. eller du kan – det plejer jeg at gøre, pakke gryden med grød godt ind i et tæppe og dyner, og lad den koge færdig deri. det tager 1-2 timer. du sparer en masse gas, og så er det bare lidt hyggelige på denne facon. smag grøden til med salt inden servering.

jeg er ikke fan af nisseøl, men hvis du selv er det, så server  sådan en til grøden. jeg plejer at drikke rød saftevand til min grød, det synes jeg er bedst :-)

IMG_6237

hvis det er tilfældet, at der efter aftensmad er lidt grød tilbage – så husk og giv det til nissen! eller brug det til klatkager dagen efter…

2

  • Auga

    Jeg har haft lyst til risengrød i så lang tid nu! og jeg har faktisk aldrig prøvet at lave det selv (underligt nok)! så jeg må prøve din opskrift ;)

    Kh Anna
    http://auga.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie Johanne Kronborg

      hej anna :-)
      det her er i hvert fald en nem opskrift – og hvor mange portioner den rækker til, den er der lidt delte meninger om, så jeg synes bare du skal komme i krig og prøve dig frem :-)
      rigtig god weekend!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

naanbrød og agurkeraita