tærte med rosenkål
der er netop nu sæson for smukke grønne små rosenkål, og de kan bruges i maden på rigtig mange måder – så bare kom i sving! jeg holder af dampede rosenkål, lynstegte på panden, men i opskrift blev de bagt i en tærte. jeg lavede en utraditionel tærtedej, uden margarine, som man ellers bruger i en tærtedej/mørdej. det er mere som en ”brødbund”, men jeg vil faktisk sige, at denne tærte er sund som bare pokker :-)
tærtedej:
- 1 dl yoghurt naturel (elle et andet lignende produkt)
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl rugmel
- 1 1/2 dl hvedemel
- 1/2 tsk salt
fyld:
- 3 æg
- 1 dl skyr
- 2 spsk hytteost (valgfrit)
- 3 spsk reven parmesanost
- 15 rosenkål
- 1 kyllingebryst, i
- 100 g bacon
- salt og peber
- en håndfuld frisk spinat
- 2 spsk soltørrede tomater
- tørrede kikærter, bønner, linser eller andet til ”at bage blindt”
forvarm ovnen til 225 grader.
rør alle ingredienserne til tærtedejen sammen og læg dejen på køl. skyl og rens rosenkålene og skær det nederste af bunden af. kog dem i letsaltet vand i fire minutter og hæld vandet fra. rul tærtedejen ud på et meldrysset bord og læg den i et 26-28 cm stort tærtefad. læg et stykke staniol i bunden af dejen og fyld kikærter, bønner eller linser på og forbag bunden midt i ovnen i 10 minutter. vægten fra kikærterne forhindrer, og tærtebunden ”bobler op”, når tærtedejen bliver forbagt.
steg bacon sprødt på en pande sammen med kylling. rør æggene sammen med yoghurt, reven parmesan, hytteost, soltørrede tomater, salt og peber. læg rosenkålene i tærten sammen med bacon, kylling og spinat. hæld æggeblandingen i tærten og bag den midt ovnen i 15-2o minutter.
Ingen kommentarer endnu