chokoladeroulade

chokoladebrud

jeg har hygget mig med at bage disse skønne chokoladebrud. ser de ikke bare skønne ud? :-)
de er bagt med tre forskellige slags chokolade, for at gøre smagsoplevelsen ekstra spændende.

img_0243

disse boller skal hæve over to omgange af to timer hver, så det er et lidt langsommeligt hyggeprojekt.
jeg fik 8 store boller af denne opskrift, og jeg synes næsten, at de skal være så store :-)

du skal bruge:
20 g gær
2 1/2 dl vand, lunken
450 g hvedemel
en tsk honning
1/2 tsk salt
50 g smør, blødt
1 æg
100 g chokolade, gerne forskellige kakaoprocenter (jeg brugte 70, 64 og 32% kakaoindhold)

opløs gøren i vandet. tilsæt honning og salt og gradvist melet. ælt dejen grundigt. hvis du har en røremaskine så brug dejkrogen og ælt dejen i ca. 8 minutter. dejen skal være blød og smidig.
lad dejen hæve  tildækket i en times tid.
læg dejen ud på et let meldrysset bord og lav en fordybning i midten. hak chokoladen i små stykker. slå ægget ud i denne fordybning og vend det ind i dejen. jeg bruger to spatler og vender dejen som på billedet nedenfor, hvor jeg bager gulerodsbrud. tilsæt chokoladen og vend det i dejen.

img_5812

del dejen i 8 dele og form dem til nogenlunde runde boller. læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu en time, lunt og tildækket.
Tænd ovnen på 200 grader. bag bollerne midt i ovnen i 12-15 minutter.

img_0241

 

  • chokolade – boller – chokoladeboller – chokoladebrud – hjemmebag – brød – kager – triplechocolate

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

chokoladeroulade