kartoffelboller

chokoladeroulade

det er blevet tid til et sukkerchok igen. denne bombe af en chokoladeroulade er en ny opskrift, jeg har bagt for første gang, efter at have smagt den for et par uger siden. den er super lækker, og det er derfor nødvendigt, at du bruger en rigtig god chokolade, da det er kagens bærende element. min yndlingschokolade er fra valrhona men callebaut kan også anbefales :-) brug en mørk chokolade med minimum 60% kakaoindhold.

rouladen består at selve rouladedejen og en chokoladesmørcreme. start med at lave chokoladesmørcremen, da den skal være kold inden brug.

chokoladecreme:
2 æggeblommer
2 dl fløde
150 g chokolade, mørk
100 g smør
100 g flormelis

chokoladedej:
90 g sukker
90 g hvedemel
2 spsk kokosmel
3/4 tsk bagepulver
1 nip salt
50 g smør
50 g chokolade
3 æg

  1. start med at lave chokoladesmørcreme. varm mælken i en kasserolle. når den er godt varm, men under kogepunktet tilsættes chokoladen og sluk for varmen. lad varmen fra fløden smelte chokoladen og stil dette på køl og afkøl fuldstændig.
    Gå først til trin 2, når rouladen er bagt!

    bag rouladen:
    forvarm ovnen til 225 grader varmluft. til chokoladedejen smeltes smør og chokolade i en kasserolle. æg og sukker piskes lyst og luftigt. bland mel, bagepulver, salt og kokosmel sammen og vend dette med en dejskraber i æggeblandingen. tilsæt så den smeltede chokolade og rør dejen til en ensartet masse. bred dejen ud på bagepapir, ca 28*32 cm. bag kagen midt i ovnen i 5 minutter.
    vend den bagte roulade ud på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. læg et viskestykke over hele kagen for at holde på varmen og fugten. lad den afkøle en smule.

  2. bland smør, flormelis og æggeblommer sammen, til det bliver en blød og lind masse. pisk chokoladeflødemassen til en flødeskum og vend smørmassen deri.smør chokoladecremen ud over den afkøledede roulade og rul den sammen.
    smelt evt. chokolade og overtræk rouladen.

img_0131 img_0137 img_0140img_0145 img_0143

roulade – chokolade – chokoladeroulade – smørcreme – chokoladecreme – chokoladekage – kage

1

  • Lise

    Nogen der har prøvet at lave den ? Ville gerne vide om den bliver for sød og hvor god cremen i kagen er ???
    Point fra 1-10 (hvor 10 er det bedste) ????

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kartoffelboller