Hybenmarmelade

brombærkage

jeg er så heldig, at jeg kan plukke lækre brombær lige bagved, hvor vi bor. derfor har jeg været lidt ekstra glad i denne august måned. det betyder også, at min fryser bugner, så jeg går efteråret i møde med forsyningerne klar :-)

jeg har lavet lækre brombærsmoothies, lavet marmelader ad flere omgange og nu har jeg givet mig i kast med en lille brombærkage.

kagen er super simpel og så smager den skønt med fed creme fraiche elle letpisket flødeskum.
kagen består at to elementer. en kagedej og en crumble-topping.

du skal bruge:
175 g brombær
150 g hvedemel
100 g smør
1 æg
75 g sukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vanillesukker
3/4 dl sødmælk

crumble-topping:
40 g mandler
25 g smør
25 g sukker
2 spsk hvedemel

forvarm ovnen til 160 grader.
skyl og rens bærrene. smelt smøret og lad det afkøle lidt. bland mel, bagepulver, kanel, vanillesukker og sukker. rør ægget sammen med mælken og rør dette i melblandingen. rør dejen, til den er ensartet og vend forsigtigt brombærrene i.

fordel dejen i en smurt springform (22 cm i diameter), eller beklæd en springform med bagepapir.

bland alle ingredienserne til topping og blend dette i en blender eller minihakker, til det bliver en grynet masse, som kan smuldres over kagen.tryk toppingen let ned i dejen.

bag kagen midt i ovnen i 25-30 min.

img_1301 img_1302 img_1303 img_1300

  • brombær – bær – kage – sommer -bærkage – crumble – creme fraiche –

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hybenmarmelade