kanelstang

jordbæris

jeg har i forvejen en opskrift med jordbær og is på bloggen – den er her. disse er ispinde med friske jordbær. en meget sommervenlig fristelse. denne opskrift fungerer hele året. jeg har nemligt brugt mors og fars jordbær frisk fra frost! og ja, man kunne TYDELIGT smage hvor de kom fra. det kunne min fra i hvert fald :-P

jeg er klar over, at langt fra alle ejer en ismaskine. derfor har jeg lavet min jordbæris på maskine som beskrævet nedenfor. MEN jeg har også givet dig opskriften på en jordbærparfair. en parfait er en is, som du ikke indfryser i maskine. så nu kan alle være med!

med ismaksine:
2 1/2 dl fløde
2 1/2 dl sødmælk
100 g sukker
vanillestang, kornene derfra

500 g jordbær
100 g sukker

kog bær og sukker til sukkeret er opløst og bærene møre. lad bladingen køle af og blend den. bland mælk, fløde og sukker. rør i blandingen til sukkeret er oplæst. bland med den kolde jordbær. kør på ismaskine til konsistensen er som du vil have den.

uden ismaskine:
1 vanillestang
6 æggeblommer
150 g sukker
5 dl fløde

500 g jordbær
100 g sukker

kog bær og sukker til sukkeret er opløst og bærene møre. lad bladingen køle af og blend den. flæk vanillestangen og skrab kornene ud. pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn til det er lyst og cremet. pisk fløden til skum. vend flødeskummet forsigtigt i æggemassen. hæld cremen i en beholder og stil den i fryseren. tag parfait ud af fryseren 15-20 min. før du skal servere den. den kræver lidt mere optøning end almindelig flødeis.

2015-01-22 22.27.39

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kanelstang