tykke brunchpandekager
de små pandekager her, de er virkelig gode! hvis ikke dén bedste, så en af de absolut bedste opskrifter jeg nogensinde har brugt. jeg fandt en polsk opskrift på amerikanske brunchpandekager – ja den er god nok. og nu er den ændret lidt, så der også er en blanding af nogen dansk magi deri :-)
1 opskrift rækker vel til omkring 4-5 personer, hvis pandekagerne indgår i en brunch, ellers er der kun nok til et par sultne personer. dejen er lavet med gær, hvilket er atypisk for pandekager, men der er super smart! jeg ærgrer mig over, at jeg aldrig har forsøgt mig med det tidligere, for pandekagerne bliver så skønne, bløde, tykke og luftige. men bedre sent end aldrig, opskriften er kommet for at blive. pandekagerne er ikke spækket med sukker eller andet sødt, derfor er der plads til rigelige mængder sirup!
2,5 dl sødmælk
2,5 – 3 dl hvedemel
10 g gær
1 æg
1 tsk sukker
smør eller olie til stegning
varm mælken op så den bliver lunken eller ”lillefingervarm”. opløs gæren deri og tilsæt ægget. sigt melet i mælken og tilsæt sukkeret. pisk dejen grundigt sammen og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30-40 minutter til den bobler. varm smør eller olie på en varm pande og steg pandekager derpå. når der dannes huller på overfladen, så er det tid til at vende pandekagen og bage den på modsatte side.
Ingen kommentarer endnu