honningristet müsli

risotto med peberfrugter

en risotto er en lækker og simpel ret. normalt tænker man ”store mængder smør og ost”, når det handler om risotto. men denne udgave jeg har lavet her, den indeholder ikke smør, og mængden af ost, her i form af parmesanost, den kan man selv bestemme. derfor kan denne risotto kan sagtens være på menuen et par gange om ugen :-)

til 3 personer:
1 løg, i små tern
1 fed hvidløg, presset
2 snackpeber, i tern
2 håndfulde frisk spinat, hakket
150 g risottoris
1 dl hvidvin
ca. 8-10 dl bouillon
salt
peber
olie
parmesanost

3 koteletter
1 æg, sammenpiske
sesamfrø
rasp
smørklat

rist løg og ris i olie, ca. i 5 min. løgene må ikke brune og tage farve, men skal blive bløde og nærmest gennemsigtige. tilsæt peberfrugter og vin, og lad vinen koge væk. fortsæt med bouillonen. hæld en god skefuld på ad gangen og lad risene suge væsken til sig, inden du hælder mere på. fortsæt processen indtil risene er tilberedte, og du ikke har mere bouillon, det tager ca. 20-30 min. du skal være over risottoen under hele processen, så den ikke løber tør for væske og brænder på! mod slutningen krydres risottoen med peber og parmesanost, og spinaten røres i. jeg kan godt lide meget parmesanost, så smag til , og tilsæt en mænge du synes er passende. fordi parmesan er meget salt, så venter jeg altid til allersidst med at tilsætte salt, og nogle gange er det slet ikke nødvendigt.

man kan sagtens spise risottoen som den er. det er en god for- eller hovedret i sig selv. den går bare ikke herhjemme…. der SKAL kød på bordet, ellers kender jeg én, som bliver utilfreds :-P derfor panerede jeg svinekoteller i sammenpisket æg og vendte dem i en blanding af rasp, sesam, salt og peber. dem stegte jeg i smør på en varm pande,  4-5 min på hver side.

 photo 6ce13d65-9118-4816-af53-c06faf83b53f_zpsad80d7e2.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

honningristet müsli