fedtfattig tunmousse

kartoffelbrød

i går bagte jeg et meget meget lækkert og blødt kartoffelbrød. det er nemt at lave, og har en sød smag af honning. umiddelbart lyder det måske lidt skørt, med et franskbrød med kartoffel, men kartoflerne gør brødet blødt og saftig, og sammen med honningsmagen er det helt kanon! jeg gav dejen en masse tæv på min kitchen aid, men har du ikke en køkkenmaskine, så går det nok. en elpisker med dejkroge, eller ekstremt gode arme, så er du også godt kørende :-)

til 1 brød:
3 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk salt
1 GOD tsk honning
150 g fuldkornhvedemel
grahamsmel (jeg havde ikke grahamsmel, som opskrift foreslog, så jeg brugte rugmel i stedet for)
150-170 g kogte kolde kartofler, mosede (kog dem uden salt i vandet)
ca. 400 g hvedemel
2 spsk olie

rør gæren ud i vandet. rør honning, salt, grahamsmel og fuldkornshvedemel i og lad den våde blanding stå til hævning en halv time. bland de mosede kartofler, olie og hvedemel i og kør dejen 10-15 min. på køkkenmaskine. dejen må gerne være våd, men elastisk. lad dejen hæve tildækket og lunt en times tid. vend så dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind mod sig selv, så der nærmest kommer en samling midt på dejen, og overfladen (som nu vender ned mod bordet) er godt strammet op.
læg dejen på en bageplade med bagepapir, med samlingen nedad, så den fine overflade vender op. lad nu dejen efterhæve en times tid, tildækket. opvarm ovnen til 220 grader. skær et snit eller to i brødet og bag det i 20 min. sænk så temperaturen til 200 grader og bag endnu 20 min. hvis brødet lyder hult i bundet,efter de i alt 40 min, så er det færdigbagt. ellers bag endnu nogle minutter :-)

IMG_5592

IMG_5593IMG_5595IMG_5599

2

  • Eva

    Hvor mange gram grahamsmel skal der i opskriften? Den står nemlig uden mængdeangivelse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Mangler stadig at vide hvor mange gram grahamsmel.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

fedtfattig tunmousse