favorit brownie (med valnødder)

efterårskage med marcipan og æbler

nu hvor efteråret for alvor er over os, vil jeg dele en kage med jer, som virkelig smager af netop denne årstid. den er krydret, sød og tung, fyldt med smag, og så SKAL den spises indenfor i varmen, helst med en kop kaffe eller te :-)

du skal bruge:

5 æbler
3 æg
200 g marcipan
200 g smør
250 g sukker
250 g hvedemel
1 øko citron, skallen
1 vanillestang, kornene derfra
1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver

1 tsk kanel
1 dl sukker
100 g mandler (smuttede eller ej).

Forvarm ovnen til 175 grader.
Skyl æblerne. Fjern kernehuset og skær tynde æblebåde, ca. 3 mm tykke. Bland 1 tsk kanel med 1 dl sukker og vend det med æblerne. Stil dem til side.
Sukker og æg pisken til en lys og luftig æggesnaps. Brug en røremaskine eller håndmixer.
Riv skallen af citronen fint og riv marcipanen groft. Vend dette forsigtigt i æggesnapsen sammen med vanillekorn. Smelt smørret og vend det i.

Sigt de tørre ingredienser sammen, altså mel, kardemomme, salt og bagepulver. Vend det i æggesnapsen med en dejskraber, vær lidt forsigtig, så du ikke slår alt luften ud.

Beklæd bunden af en 26-springform med bagepapir og smør siderne med smør. Hæld halvedelen af dejen deri. Fordel de tre af de fem æbler på dejen. Jeg lagde mine æblebåde i en stor og mindre cirkel hele vejen rundt i springformen. Fordel således den resterende dej ovenpå æblerne og pynt af med de sidste to æbler. Drys mandler ovenpå.

Bag kagen midt i oven i 50 min.

Server gerne kagen med fed creme fraiche eller vanilleis!

img_1331 img_1335 img_1338 img_1332

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

favorit brownie (med valnødder)