chokoladekage med lækker glasur

citronkage med blå birkes

jeg har mange kogebøger og nogle er jeg gladere for end andre.

en af de mere gode hedder ”A Treasury of New Zealand Baking”. den havde mine svigerforældre med hjem til mig efter et ophold på new zealand. den er virkelig lækker!
de kan virkelig finde ud af at bage dernede. og heldigt for mig, så er der langt over 200 sider i bogen.

opskriften i bogen, som har inspireret mig til nedenstående opskrift hedder Lemon, Lime & Poppyseed Syrup Cake.

ca. 8-1o stykker:
120 g smør, blødt
2 tsk citronskal
saft fra 1/2 citron
250 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk blå birkes
1 1/2 dl yoghurt naturel
1 knivspids salt

citronsirup:
saft fra 1/2 citron
6 tsk sukker
forvarm ovnen til 180 grader.

bland smør, citronsaft- og skal i en skål. pisk indtil massen bliver cremet. tilsæt gradvist sukker og derefter ét æg ad gangen.
i en anden skål bland mel, bagepulver, salt og birkes. rør smørblandingen i sammen med yoghurt.
smør en 24 cm springform med smør eller beklæd den med bagepapir. hæld dejen deri.
bag kagen midt i oven i 30 minutter. prik huller med en gaffel i kagen.
imens kagen fortsat er varm, lav siruppen. bland citronsaft og sukker i en lille kasserolle og kog op indtil sukkeret er opløst. hæld den varme sirup over den varme kage.

IMG_9775 IMG_9778 IMG_9779IMG_9822 (1)

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

chokoladekage med lækker glasur