cheesecake med friske hindbær
jeg er vild med ostekager, eller cheesecakes om du vil. jeg plejer at have en yndlings, som laves med hytteost, men måske er 1. pladsen nu overtaget af denne lækkerhed.
den friske syrlige smag fra friskost, citron og hindbær passer formidabelt sammen med den fede kiksebund. egentlig synes jeg, at jeg tilsatte for få hindbær, det er ny læring til næste gang. hvis du ikke er vild med hindbær, så brug blåbær, brombær eller hvad end du synes :-)
jeg brugte en springform på 20 cm. har du en på 22 cm, så går det også an.
kiksebund:
300 g digestivekiks
125 g smør
ostefyld:
500 g flødeost (brug ikke light!)
150 g sukker
3 æg
250 g creme fraiche, 18% eller 38%
1 citron, skal og saft
200-300 g friske bær
start med kiksebunden. smelt smøret i en gryde. knus alle kiksene til smuldr i en food processor eller kom dem i en frysepose og giv dem nogle tæv med en kagerulle.
bland krummerne med smeltet smør og pres massen ned i en smurt springform. lad bunden stå i 30 minutter.
lav ostefyldet imens. forvarm ovnen til 160 grader.
pisk flødeost med sukker i ca. 3 minutter. tilsæt 1 æg ad gangen. rør forsigtigt creme fraiche i. tilsæt citron- skal og saft. vend bærrene i og hæld fyldet over den klargjorte kiksebund.
bag kagen midt i ovnen i 75-90 minutter. kagen skal være fast i kanten med give efter i midten. opbevar kagen på køl.
Ingen kommentarer endnu