spicy casserole med kylling, salsa og majspandekager

blomkålsgratin med kylling og parmesanost

jeg har eksperimenteret med lidt forskellige retter med blomkål på det seneste. i dag er det blevet til en (mormor)gratin med kylling og blomkål. der er sparet på sunde sager – så det skal ikke være hverdagsspise :-)

min mormor laver en forbandet god grønsagsgratin, hvor der netop er blomkål i. jeg har taget skridtet videre og tilsat kylling. det gør retten mere mættende og egnet til et aftensmåltid. men, der er heller ikke det mindste i vejen for at droppe kyllingen og spise en skive rugbrød til i stedet for – det er ganske godt!

1 blomkål
200 g kyllingebryst
50 g smør
75 g hvedemel
1 skalotteløg
1 dl fløde
2 dl mælk
3 dl kogevand fra blomkålet
1 tsk hvidvinseddike
5 æg, delt i hvider og blommer
1 tsk salt
1/4 tsk peber
1/4 tsk muskatnød
2 dl reven parmesanost
rasp
smør til formen

forvarm ovnen til 200 grader. skær buketter af blomkålsstokken og kog buketterne let møre i ca. 10 minutter. gem 3 dl kogevand. skær kyllingen i små tern og steg dem hurtigt på en varm pande med olie. hak løget.

lav en opbagning i en gryde af smør og mælk. tilsæt hakket løg og lad det svitse med. tilsæt kogevand lidt af gangen og rør grundigt. tilsæt så fløde og mælk. lad stuvningen koge  igennem kortvarigt og lad den køle af, til den er lillefingervarm. kom stuvningen på i en blender og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. kom stuvningen i en stor gryde. pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i stuvningen med en dejskraber. tilsæt salt, peber, muskatnød og parmesanost.

smør et ildfast fad med smør og drys med rasp. kom lidt stuvning i bunden, så lidt blomkålsbuketter og kylling. fortsat sådan i lag, slut med stuvning øverst og drys med rasp. bages nederst i ovnen i ca. 60 minutter. spises straks!

IMG_9147

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

spicy casserole med kylling, salsa og majspandekager