mandeltærte med jordbær

spicy casserole med kylling, salsa og majspandekager

det har været et ualmindeligt kedeligt sommervejr i min weekend. dog har det indbudt til hygge og læsning i kogebøger en masse. jeg greb en yndlingsbog, ”Picky Palate” af Jenny Flake. den bog er spækket med amerikanske fede usundheder! der er ikke sparet på hverken sukker, fløde, cream cheese, ost, smør og andre ingredienser, som får kolesteroltallene til at skyde i vejret, bare ved at læse opskrifterne.

i dag blev det til en middagsopskrift med et spicy salsa-tvist – stadigvæk med store mængder ost og fed creme fraiche. men mystisk nok er det også sneget en lille squash og et par peberfrugter ind. hvis du synes det hele bliver lidt for fedt, så drop den fede creme fraiche til fordel for et magert produkt, og halver eventuelt mængden af cheddar.

jeg har skrevet ”casserole” i overskiften. casserole er en samlebetegnelse for det retter som tilberedes i store fade og lignende, som retten også serveres i efter den har været i ovnen. retten her minder om en lasagne, da den er lagdelt med majspandekager og kødfyld og drysset med ost øverst.

6 portioner:

4 kyllingebryster, stegt, afkølet og pillet i små stykker
6 store majspandekager (tortillas)
3 dl creme friache (jeg brugte 18%)
2 dl salsa (jeg brugte en mediumstærk, færdigkøbt)
1 squash/zucchini
2 løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter
salt, peber
3 dl reven cheddarost
olie

forvarm ovnen til 200 grader. hak grøntsager i små tern, løg og hvidløg meget fint. varm olie i en stor pande med høje sider eller i en stor gryde. svits løg, hvidløg, peberfrugt og squash deri i fem minutter. tilsæt så kylling, salsa og creme fraiche. varm det hele godt igennem i ca. 10 minutter. smag til med salt og peber, men pas på med saltet, hvis der er salt i salsaen.
skær majspandekagerne hver i otte trekanter. fordel halvdelen i bunden af et ildfast fad, som er smurt med olie. fordel dernæst halvdelen af kyllingefyldet derpå. så majspandekager, og så det sidste kyllingefyld. drys reven cheddarost over hele fadet. bag herligheden i ovnen i 15-20 minutter.

 photo ab61861d-d9ed-40d0-8102-53975ee77c3f_zpsun7urkkm.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

mandeltærte med jordbær