sundere peanutkage
jeg har forsøgt mig med en sundere kage denne gang. den er sukkerfri, fri for hvedemel og smør. selv om det lyder mystisk, så er den overraskende god. jeg snuppede et stykke af den varme kage, men her til morgen prøvede jeg kold – og kold er min favorit :-)
du skal bruge mandelmel i kagen. jeg gjorde det, at jeg hakkede hele mandler helt fint i min minihakker. det er nemlig langt billigere at lave det selv.
150 g mandelmel (helt fintblendede mandler)
120 g dadler
3 æg
1/2 tsk bagepulver
3 spsk peanutbutter
1/2 tsk salt
1/2 dl mælk
5 dråber søddemiddel
topping:
100 g chokolade (evt. sukkerfri)
1 dl saltede peanuts
forvarm ovnen til 200 grader. blend alle ingredienserne grundigt sammen i en foodprocessor eller minihakker. beklæd en 20 cm springform med bagepapir og hæld dejen deri. bag kagen midt i ovnen i 20 minutter.
smelt chokoladen. hæld den over kagen og drys med peanuts.
Ingen kommentarer endnu