''chorizo-carbonara''

fisk i ovn

jeg er startet med projekt ”prøv ny fisk”. for mig skal det handle om, at jeg eksperimenterer med fiskeretter på nye måder, måder jeg ikke har prøvet før. herhjemme kalder aftensmaden med på fornyelse, når det kommer til fisk. denne ret nedenfor, den er meget mild i smagen og let at spise – også for dem, som normalt ikke bryder sig om fisk, forestiller jeg mig. prøv den! og brug lige den fisk du bedst kan li.

fyld:

500 g torskefileter, lyssej, fladfisk, eller anden lys fisk (uden ben)

1⁄2 tsk salt

1 dl purløg,  frisk klippet

25 g smør

3 løg, i tynde skiver

1 porre, i skiver

6 gulerødder, skåret i skiver eller reven

1 tsk salt

peber, friskkværnet

mælkesovs:

1 spsk smør

1 spsk hvedemel

2 dl mælk, sødmælk er bedst

1/2 tsk salt

friskkværnet peber

 

del fileterne i mindre stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm). drys salt og halvdelen af den klippede purløg over fisken.

smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. svits løg, porre og gulerødder i ca. 3 min. og tilsæt salt og peber.
lav mælkesovsen:
smelt smør i en gryde ved middelvarme. pisk melet i, til alt smørret er suget op. pisk mælken i lidt ad gangen. pisk konstant, til blandingen er jævn og fri for klumper. kog ved svag varme i 10 min. og pisk jævnligt.
smag til med salt, revet muskatnød eller stødt allehånde og peber.
vend de svitsede grønsager i saucen og smag til. fordel grønsagsblandingen, resten af den klippede purløg. bag retten midt i ovnen i ca. 15-20 minutter (jeg gav fisken 15 minutter – andre lignende opskrifter har en bagetid på hele 30 minutter, men jeg oplever, at fisken bliver overtilberedt så!)

IMG_8747 IMG_8754 IMG_8762

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

''chorizo-carbonara''