orientalsk inspireret perlerug

cantucci // biscotti

eller bare italienske mandelsmåkager!
disse tørre, sprøde kager er super lækre til kaffen. og så er de spækket med mandler, som giver kagerne en skøn og karakteristisk smag. jeg har ristet mine mandler en smule på en tør pande, afkølet dem og blandet i dejen. når mandlerne får lidt varme ændres smagen lidt, og det kan jeg rigtig godt li. du kan tilsætte mandlerne til dejen som de er, eller give en hurtig rister! det er helt op til dig.

ca. 30 stk
250 g hvedemel
250 g sukker
2 æg
1 æggeblomme
1 1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
150 g mandler

rist og afkøl mandlerne. forvarm ovnen til 160 grader. sigt mel, bagepulver og salt sammen i en stor skål. tilsæt sukker. lav en fordybning i melet og tilsæt æggeblomme og 1 æg. pisk det sidste æg sammen i en lille skål og tilsæt også halvdelen af det (resten skal bruges til pensling). vend dejen forsigtigt sammen med mandlerne. når dejen er sammenhængende, så stop med at ælte.
læg bagepapir på en bageplade. del dejen i tre og form tre små lange, høje brød (ca. 5 cm i højden!) brødende vil flyde meget ud, derfor er det vigtigt, at de får en god højde. bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
lad dem afkøle i fem minutter, inden du skærer dem ud i skiver af ca. 1 cm. hver. læg dem igen på bagepapir med skærefladen opad og bag dem endnu fem minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

orientalsk inspireret perlerug