kanelstang
denne er en god morgenkage eller eftermiddagskage, hvor den varme kaffe skal have selskab af et sødt indslag. du kan invitere de første 15 gæster på besøg, med denne kæmpe af en kanelstang. faktisk bagte jeg en stor og en mindre – men du kan sagtens lave én stor, hvis du placerer kanelstangen på skrå henover din bageplade. jeg kom en rundhåndet portion rosiner indeni og hakkede mandler ovenpå. det er ikke alle, som er vilde med lune rosiner. hvis det er tilfældet, så indlad dem, og erstat med for eksempel med chokoladeknapper. i stedet for mandler, så kan du drysse med hakkede hasselnødder.
du skal bruge:
250 g hvedemel
75 g smør
15 g gær (1/4 pk)
1 dl mælk (helst sødmælk)
1 æg
1 knivspids salt
1 tsk vanillesukker
2 spsk sukker
remonce:
125 g smør
100 g sukker
1 spsk kanel
1 dl rosiner (eller chokoladeknapper)
*hakkede mandler eller hasselnødder
perlesukker
findel smør sammen med melet, så det bliver en smuldret masse. varm mælken, så det bliver lillefingervarm. rør gøre ud deri i en står skål. i en anden skål piskes æg, sukker, salt og vanillesukker sammen. kom æggeblandingen i gæren (men hold lidt af æggeblandingen tilbage til pensling). bland melet i. ælt dejen grundigt, til den bliver smidig og glat. hvis du har en røremaskine, så brug dejkrogen, og ælt dejen i knap 15 minutter. lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse. det tager ca. et par timer.
rør imens fyldet sammen. bred dejen ud på en bageplade(45×20 cm) beklædt med bagepapir. smør fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade med ”lukningen” nedad. klip(se nederst) skiftevis et hak i venstre og højre side af kanelstangen, pensl med den resterende æggeblandingen, bryd med perlesukker og hakkene mandler eller hasselnødder. lad kanelstange hæve endnu en times tid. tænd imens ovnen på 220 grader. bag kagen midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
nedenfor har jeg på bedste vis forsøgt at skitsere, hvordan klippene skal ligge. mine billeder, som ellers skulle illustrere det, blev ikke lige som ønsket, så jeg håber dette kan hjælpe lidt :-)
Ingen kommentarer endnu