jordbæris

fødselsdagsboller

kunne jeg friste med disse? det er uden tvivl de lækreste fødselsdagboller jeg til dato har bagt. de er super søde, luftige og bløde.
jeg har langtidshævet min dej, men nedenfor har jeg beskrevet hvordan du ligeså vel kan bage bollerne umiddelbart efter du har lavet dejen.

ca. 15 boller:
2 1/2 dl sødmælk
400 g hvedemel
50 g smør, blødt
50 g sukker
1/2 tsk salt
35 g gær ** eller 10 g
__________________

1 æg
1 tsk sukker

hvis du vil lade dejen langstidshæve på køl natten over, så brug 10 g gær. hvis du vil bage bollerne umiddelbart efter du har lavet dejen, så brug 35 g. hvis du bruger 35 g gær, så lun mælken til den er lillefingervarm, eller tag mælken direkte fra køleskabet, hvis du langtidshæver.

opløs gæren i mælken. bland de øvrige ingredienser i. ælt dejen grundigt, så den bliver smidig. hvis du har en røremaskine, så brug dejkrogen i ca. 10 minutter. lad dejen hæve natten over på køl eller et lunt sted i et par timer.
tag dejen ud på en meldrysset bord. del dejen til boller á ca. 55 g hver. lad den efterhæve lunt i en time -uanset om du langtidshæver eller ej.
forvarm ovnen til 240 grader. bland æg sukker sukker og pensl bollerne. bag dem i ca. 10 minutter til de er dejligt gyldne. lad bollerne afkøle på en rist.

 photo IMG_8531_zpsczogzjgr.jpg
 photo IMG_8540_zpspuemw2db.jpg
 photo IMG_8541_zpsrgmwxv3j.jpg

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

jordbæris