Tunsalat

fiberboller

jeg er en glad én i dag! fordi, jeg har fået nyt komfur. med gas, som mit gamle. sådan kan jeg bedst li det. det betød også ny ovn. den første bagetest blev afprøvet på hvedeklidsboller, som er spækket med fibrer. de blev en kæmpe succes! bollerne er gode lune, men også med pålæg og grøntsager som frokostbolle.

 photo IMG_8337_zpse1ff541c.jpg

jeg fik bagt 12 boller af opskriften nedenfor. jeg har bagt bollerne med hvedeklid, fordi hvedeklid indeholder mere end 40 g kostfiber pr. 100 g. disse giver en god mæthedsfornemmelse og giver maven noget at arbejde med, så ”systemet” holdes i gang. ud over almindelig hvede (som sikrer den gode hæveevne), så har jeg kommet fuldkornsrugmel i – det kunne ligeså vel være almindelig rugmel. min dej har hævet på køl natten over, men kan du ikke vente på det, så står der et tip til dig nederst**.

100 g hvedeklid
50 g fuldkornsrugmel
300 g hvedemel
1/2 dl olie
1 tsk salt
4 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk honning

rør alle ingredienserne sammen og ælt grundigt. hvis du har en røremaskine, så brug dejkrogen i ca. 15 minutter. dejen skal blive smidig og fortsat være våd. lad dejen hæve på køl natten over, eller i minimum 6 timer.
bred dejen ud på et meldrysset bord og form 12 boller. lad dem efterhæve i 30 minutter. tænd i mellemtiden oven til 200 grader. bag bollerne midt i ovnen i knap 15 minutter.

**hvis du ikke vil langtidshæve din dej, så brug 30 g gær og lad dejen hæve lunt i en times tid. de 4 dl vand skal her ikke være iskoldt, men lillefingervarmt (ikke over 37), hvor gæren arbejder hurtigst. form bollerne på et meldrysset bord og lad dem efterhæve i 30 minutter, imens ovnen varmer op til 200 grader. bag bollerne midt i ovnen i knap 15 minutter.

 photo IMG_8336_zps9227899f.jpg

1

  • I do not even know the way I finished up here, but I thought this submit
    used to be great. I do not recognise who you’re however definitely you’re going
    to a famous blogger should you are not already. Cheers!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Tunsalat