blondie

mælkechokoladeis

det her er virkelig lækkert! blød, sød og super cremet flødeis! jeg synes først, du skal lave denne is, når du har en rigtig god chokoladeis. det er den vigtigste ingrediens heri, så gå ikke på kompromis! selv har jeg brugt jivara fra valrhona. det er en mælkechokolade med en kakaoprocent på 40. det er ikke svært at lave sin egen is, men det kræver til udstyr. for eksempel er det her nødvendigt med et termometer og en fordel med en ismaskine.
jeg holdt fødselsdag for min familie i weekenden, og jeg var så heldig at få en opskriftbog kun med isopskrifter i! derfor er jeg fyldt med ny inspiration, selv om det måske ikke er issæson :-)

fire portioner i skål eller 6 ispinde.
2 1/2 dl sødmælk
2 1/2 dl fløde
80 g sukker
175 g god mælkechokolade (min 40%)
70 g æggeblommer
1 vanillestang
1/2 knivspids salt

hak chokoladen og kom den i en stor skål. varm mælk og fløde i en gryde sammen med vanillekorn og vanillestang. pisk æggeblommer sammen med sukker til en lækker lys masse. når mælkblandingen når kogepunktet slukker du. pisk fortsat grundigt i æggeblandingen og tilsæt nu en skefuld af den varme mælk. forsæt sådan under konstant piskning så æggene kan ”vende sig til” den varme mælk, uden at blive til røræg! derfor, pisk pisk pisk! dette er super nemt, hvis du har en røremaskine med piskeris, ellers brug en håndmixer. når de to ting er blandet sammen, så hældes det hele tilbage i gryden. varm nu massen forsigtigt op til præcis 85 grader – dette kræver et termometer! hæld den 85 grader varme tyknede creme over den hakkede chokolade og lad det smelte. afkøl massen ved at sætte skålen i et ”isbad” (et fad med isvand og isterninger). sæt massen på køl og lad den blive helt kold, inden du kører den på ismaskine.
 photo IMG_8079_zpsafaf824e.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

blondie