mug cake med dadler
hvis du bliver sukkersulten hen ad eftermiddagen (som jeg gjorde for en time siden!), så har jeg svaret på, hvad du skal stille op! denne kage tager tre minutter at lave, og så er den super lækker og svampet i konsistensen :-)
du skal bruge få ingredienser til kagen, og ud over dadler, så tænker jeg, at de fleste har alle ingredienserne klar i køkkenskuffen. du skal bruge en stor kop, hvori alle ingredienserne efterhånden skal blandes sammen og bages i sølle 2 minutter i mikroovn!
til 1 kop:
6 bløde dadler
2 spsk vand
en knivspids bagepulver
1 spsk hvedemel
1 spsk havregryn
1 æg
1 spsk smør
5 hakkede mandler (jeg glemte at røre mine mandler i dejen, så de blev topping)
*olie
fjern stenene i dadlerne og hak dem fint. kom dadlerne i koppen – en stor kop! sammen med vand. sæt koppen i mikroovnen i 40 sekunder på fuld knald. lad dadlerne køle lidt af og rør smøren deri. bland hvedemel med bagepulver og havregryn. rør ægget i koppen, når dadlerne har kølet af en smule (du skulle jo nødig få en blanding af røræg og dadler!). rør til sidst melblandingen i koppen. smør evt. det øverste stykke af koppen med olie på indvendig side, for at ”hjælpe kagen på vej”, i takt med, at den hæver. sæt koppen i mikroovnen i omkring 2-3 minutter.
Ingen kommentarer endnu