kartoffelboller med skinke og et grydebrød

strawberry cheesecake icecream

 photo IMG_7444_zps695e5d7e.jpg

jeg får rigtig meget inspiration til mine opskrifter fra billeder, som er postet på ”pinterest”. denne is, som jeg senest har kastet mig ud i minder meget om disse, som jeg netop blev forelsket i, da jeg snusede rundt på pinterest forleden dag :-)
jeg bruger stadig min ismaskine flittigt, men jeg ved, at det godt kan lade sig gøre, at lave is uden maskine. det kræver blot, at du er hjemme og kan røre i isen et par gange i timen over en 4-6 timer.

de fleste gange har jeg lavet is på piskefløde 38%, men denne har jeg lavet på soyafløde med en lidt lavere fedtprocent (jeg mener det var 26%). denne fløde var sødet en smule i forvejen, så jeg reducerede sukkermængden en smule i forhold til, hvad jeg regnede med at skulle bruge. normalt bruger jeg 120 g rørsukker til denne mængde fløde og mælk, men fordi denne soyafløde var sødet en smule i forvejen, brugte jeg kun 80 g.

4 portioner:
250 ml sødmælk
250 ml fløde
100 g flødeost, naturel
300 g jordbær
2 spsk honning
80 g rørsukker
1 knivspids salt
5 digestive kiks
1/2 tsk vanilleessens

rør mælk, fløde, flødeost og rørsukker sammen. tilsæt salt og vanilleessens. stil massen på køl imens du forbereder jorbærene og lader sukkeret opløses. blend 200 g af jordbærrene med honning. de resterende 100 g gemmes og lægges hele eller halve i isen.
kør isen på ismaskine indtil den er blød og lækker. det tager omkring 30-60 minutter. hvis du ikke har en ismaskine, så stil isen i en lufttæt beholder i fryseren og rør isen grundigt igennem hver 30. minut indtil isen er frossen evt. med en håndmixer.
når isen har en passende frossens konsistens, så læg den i en form lagvis med knuste digestivekiks, hele jordbær og den blendede jordbærsovs. sæt låg eller film på formen og frys isen indtil den skal serveres.

 photo IMG_7420_zps57aa8257.jpg
 photo IMG_7423_zps5e5934e0.jpg
 photo IMG_7429_zpsde179ec1.jpg
 photo IMG_7435_zps01c885dd.jpg
 photo IMG_7437_zpsced4ebc7.jpg
 photo IMG_7439_zps908adeea.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

kartoffelboller med skinke og et grydebrød