strawberry cheesecake icecream
jeg får rigtig meget inspiration til mine opskrifter fra billeder, som er postet på ”pinterest”. denne is, som jeg senest har kastet mig ud i minder meget om disse, som jeg netop blev forelsket i, da jeg snusede rundt på pinterest forleden dag :-)
jeg bruger stadig min ismaskine flittigt, men jeg ved, at det godt kan lade sig gøre, at lave is uden maskine. det kræver blot, at du er hjemme og kan røre i isen et par gange i timen over en 4-6 timer.
de fleste gange har jeg lavet is på piskefløde 38%, men denne har jeg lavet på soyafløde med en lidt lavere fedtprocent (jeg mener det var 26%). denne fløde var sødet en smule i forvejen, så jeg reducerede sukkermængden en smule i forhold til, hvad jeg regnede med at skulle bruge. normalt bruger jeg 120 g rørsukker til denne mængde fløde og mælk, men fordi denne soyafløde var sødet en smule i forvejen, brugte jeg kun 80 g.
4 portioner:
250 ml sødmælk
250 ml fløde
100 g flødeost, naturel
300 g jordbær
2 spsk honning
80 g rørsukker
1 knivspids salt
5 digestive kiks
1/2 tsk vanilleessens
rør mælk, fløde, flødeost og rørsukker sammen. tilsæt salt og vanilleessens. stil massen på køl imens du forbereder jorbærene og lader sukkeret opløses. blend 200 g af jordbærrene med honning. de resterende 100 g gemmes og lægges hele eller halve i isen.
kør isen på ismaskine indtil den er blød og lækker. det tager omkring 30-60 minutter. hvis du ikke har en ismaskine, så stil isen i en lufttæt beholder i fryseren og rør isen grundigt igennem hver 30. minut indtil isen er frossen evt. med en håndmixer.
når isen har en passende frossens konsistens, så læg den i en form lagvis med knuste digestivekiks, hele jordbær og den blendede jordbærsovs. sæt låg eller film på formen og frys isen indtil den skal serveres.
Ingen kommentarer endnu