pebernødder
jeg er blevet fanget i en meget tidlig julestemning – igen i år. men det er også kun fordi julekrydderier er nogle af de mest lækre! kanel, kardemomme, allehånde – og jeg kunne fortsætte listen….. jeg har kastet mig ud i en omgang pebernødder, en opskrift fra ”lagkagehuset”, som jeg ikke har prøvet før. men den er allerede blevet en yndlings :-)
opskriften var rigtigt til fire bageplader, men jeg lavede portionen halvt så stor, så ingredienserne nedenfor giver pebernødder til to bageplader:
125 g smør, blødt
125 g sukker
1/2 – 1 dl fløde (mælk kan også bruges)
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk hvid peber
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
250 g hvedemel
forvarm ovnen til 200 grader
sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål. i en røremaskine røres sukker og smør godt sammen. tilsæt fløde (eller mælk) og saml dejen med de tørre ingredienser. min dej for var smule tør, så jeg måtte tilsætte lidt mere væske end 1/2 dl.
nu kan du med fordel lade dejen ligge godt pakket ind i køleskabet i et par dage, så dejen for alvor kan trække smag. hvis ikke du kan vente på det, så rul dejen ud til lange pølser og skær dem i små stykker, og rul dem til pebernødder. pebernødderne hæver godt i ovnen, så lav dem mindre, end det resultat du vil ende op med :-)
bag pebernødderne i ca. 10 min. hvis du bager to plader af gangen, så byt plads undervejs.
Nu får jeg bare helt vildt meget lyst til at bage pebernødder!! Og opskriften fra Lagkagehuset er også bare den bedste, man kommer i nærheden af. Mums :)