laks i butterdej og champignon i fløde
for et stykke tid siden var min svigerfar i Grønland og kom hjem med et lækkert stykke grønlandsk laks til mig :-)
jeg har haft lidt problemer med at finde ud af, hvordan jeg ville tilberede laksen, og det endte med, at laksen blev indbagt i en butterdej, dertil en lille grøn salat og champignon i fløde. mums
til 2 personer:
2 plader butterdej, optøet
2 laksebøffer, ca. 125-150 stk.
250 g champignon, renset og skivet
1/2 dl fløde
1 sammenpisket æg til pensling
smørklat
salt, peber
tænd ovnen på 200 grader. rul butterdejen en smule ud på et meldrysset bord. læg et stykke laks på hvert stykke butterdej. pensl kanterne med vand eller æg og luk butterdejen sammen om laksen til en pakke. vend samlingen nedad og læg pakken på en bageplade med bagepapir. pensl pakkerne med sammenpisket æg. bag laksepakkerne i ca. 10 min, så butterdejen får en flot gylden farve.
smelt smørklatten på en stegepande og rist champignonerne deri. hæld fløden på, og lad den koge lidt ind. tilsæt salt og peber og sluk. man kan lave en frisk pasta, eller et stykke groft brød dertil, eller nøjes med en lille salat, som jeg gjorde her til aften :-)
Ingen kommentarer endnu