grydebrød

laks i butterdej og champignon i fløde

for et stykke tid siden var min svigerfar i Grønland og kom hjem med et lækkert stykke  grønlandsk laks til mig :-)

jeg har haft lidt problemer med at finde ud af, hvordan jeg ville tilberede laksen, og det endte med, at laksen blev indbagt i en butterdej, dertil en lille grøn salat og champignon i fløde. mums

til 2 personer:
2 plader butterdej, optøet
2 laksebøffer, ca. 125-150 stk.
250 g champignon, renset og skivet
1/2 dl fløde
1 sammenpisket æg til pensling
smørklat
salt, peber

tænd ovnen på 200 grader. rul butterdejen  en smule ud på et meldrysset bord. læg et stykke laks på hvert stykke butterdej. pensl kanterne med vand eller æg og luk butterdejen sammen om laksen til en pakke. vend samlingen nedad og læg pakken på en bageplade med bagepapir. pensl pakkerne med sammenpisket æg. bag laksepakkerne i ca. 10 min, så butterdejen får en flot gylden farve.

smelt smørklatten på en stegepande og rist champignonerne deri. hæld fløden på, og lad den koge lidt ind. tilsæt salt og peber og sluk. man kan lave en frisk pasta, eller et stykke groft brød dertil, eller nøjes med en lille salat, som jeg gjorde her til aften :-)

 photo IMG_6257_zpsc7defe42.jpg

 photo IMG_6261_zps3fe044fd.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

grydebrød